Bij jou om de hoek
75 jaar ervaring
Spreekt jouw taal
Diensten

Startende ondernemer: een goede basis

Ga jij een eigen onderneming starten of ben je net gestart? Dan komt er veel op je af. Welke rechtsvorm kies je? Wanneer moet je belasting betalen? Heb je financiering nodig? Voldoet jouw administratie aan de eisen van de Belastingdienst? Dit zijn nog maar een paar van de vele zaken waarmee je te maken krijgt. Daarnaast zijn de eerste ondernemersjaren hard werken en risicovol. Wij begeleiden je graag bij het creëren van een goede basis en het beperken van de risico’s.

Beperk de risico’s

Voor ondernemers is de eerste paar jaar niet zonder risico’s. Het is daarom belangrijk je goed voor te bereiden. Het onderzoeken van de wet- en regelgeving kan tijdrovend zijn, maar ook het uitzoeken van bepaalde zaken. Denk bijvoorbeeld aan het opzetten van een correcte administratie, het afsluiten van verzekeringen of alle belastingzaken. Het liefste steek jij natuurlijk je tijd in je nieuwe bedrijf. Maar daarnaast moet jouw bedrijf wel goed geregistreerd staan en moet je de juiste kosten afdragen aan de Belastingdienst. Om fouten te voorkomen is het in de eerste periode handig advies te vragen over financiële, fiscale of administratieve taken. 

Register Belastingadviseur

Frank Zwagerman

"Als startende ondernemer krijg je veel fiscale snoepjes, vergeet ze niet op te halen."

Startende ondernemer: blijf netwerken

Veel ondernemers hebben het idee dat ze alles zelf moeten doen. Dit is een van de grootste valkuilen. Het wiel is al uitgevonden en dus kun je veel leren van de mensen om je heen. Netwerken is daarbij een uitkomst voor startende ondernemers. Ook is netwerken de beste manier om klanten binnen te halen. Kijk om je heen, zeg het voort wat je doet en praat er over. Mond-tot-mond reclame werkt.

Een succesvolle start met Kantoor Kersten

Uit ervaring weten we hoe belangrijk het is voor jou als ondernemer om vanaf de start de financiële administratie en belastingzaken op orde te hebben. Wij helpen je graag daarbij. Of het nu gaat om het opzetten van een ondernemingsplan, een goede boekhouding of om belastingadvies. Je kunt bij ons terecht met vragen rondom jouw bestaan als ondernemer. We wijzen je op de valkuilen en risico's en denken mee hoe we die kunnen voorkomen. Kantoor Kersten, daar kun je op rekenen!