Bij jou om de hoek
75 jaar ervaring
Spreekt jouw taal

21 januari 2021

Wanneer is een sluitende kilometeradministratie vereist?

Heb jij een auto van de zaak? Als je minder dan 500 km privé per jaar rijdt dan hoef je geen bijtelling te betalen. Wel moet je dit kunnen aantonen.  Een sluitende kilometeradministratie is dan belangrijk, maar niet in alle gevallen een vereiste.

Minder dan 500 km privé

Wel is vereist dat je bewíjst dat de auto maximaal 500 km privé heeft gebruikt. Hóe je dat bewijst, mag je zelf weten. In een zaak bij de rechtbank Noord-Holland was een Excel-bestand met de rittenstaat beschadigd geraakt en achteraf hersteld.

Rittenstaat niet foutloos

Bij de hersteloperatie achteraf had de betreffende ondernemer onder meer gebruikgemaakt van zijn urenregistratie, zijn agenda, facturen en een routeplanner. De rittenstaten over een periode van vijf jaar waren daardoor niet foutloos.

Bewijs voldoende

Voor de rechter was voor twee jaren voldoende duidelijk dat er met de auto in die jaren niet meer dan 500 km privé was gereden. Echter voor drie jaren was dat niet het geval en bleven de navorderingsaanslagen in stand.

Tip!

Zorg voor een goede back-up van jouw rittenregistratie of sla deze op in de ‘cloud’, zodat een technisch mankement je niet noodlottig wordt. Het gaat immers om forse bedragen!

Heb je vragen over de bewijslast inzake de bijtelling voor de auto van de zaak? Neem dan contact met ons op.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Nieuws

Nieuws

Op deze pagina houden wij je op de hoogte van het laatste financiële nieuws. Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op. 
Zelfstandigenaftrek komende jaren fors omlaag

Zelfstandigenaftrek komende jaren fors omlaag

22-09-2022

De zelfstandigenaftrek wordt de komende vijf jaar zeer sterk verminderd en uiteindelijk teruggebracht naar € 900 in 2027. De zelfstandigenaftrek bedraagt nu nog € 6.310.
Vraag uiterlijk 30 september btw EU-landen terug

Vraag uiterlijk 30 september btw EU-landen terug

25-08-2022

Deed je in 2021 zaken in EU-landen? En betaalde je daarbij btw in die EU-landen? Dan heb je nog tot en met 30 september 2022 om deze btw terug te vragen.
Ook KIA voor Bed & Breakfast?

Ook KIA voor Bed & Breakfast?

14-09-2022

Veel Nederlanders verhuren af en toe kamers of een deel van hun woning aan vakantiegangers. Kun je dan voor dit deel van jouw woning ook de investeringsaftrek voor kleinschalige investeringen claimen? En waar hangt dit vanaf?
Contact

Contact

Heb jij vragen over jouw administratie of ben je nieuwsgierig wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. 
Compensatie voor eHerkenning verlengd

Compensatie voor eHerkenning verlengd

12-09-2022

Ondernemers die uitsluitend voor de belastingaangifte eHerkenning aan moeten schaffen, kunnen hiervoor € 24,20 per jaar aan financiële compensatie krijgen. Deze compensatieregeling wordt verlengd.