Bij jou om de hoek
75 jaar ervaring
Spreekt jouw taal

21 januari 2021

Wanneer is een sluitende kilometeradministratie vereist?

Heb jij een auto van de zaak? Als je minder dan 500 km privé per jaar rijdt dan hoef je geen bijtelling te betalen. Wel moet je dit kunnen aantonen.  Een sluitende kilometeradministratie is dan belangrijk, maar niet in alle gevallen een vereiste.

Minder dan 500 km privé

Wel is vereist dat je bewíjst dat de auto maximaal 500 km privé heeft gebruikt. Hóe je dat bewijst, mag je zelf weten. In een zaak bij de rechtbank Noord-Holland was een Excel-bestand met de rittenstaat beschadigd geraakt en achteraf hersteld.

Rittenstaat niet foutloos

Bij de hersteloperatie achteraf had de betreffende ondernemer onder meer gebruikgemaakt van zijn urenregistratie, zijn agenda, facturen en een routeplanner. De rittenstaten over een periode van vijf jaar waren daardoor niet foutloos.

Bewijs voldoende

Voor de rechter was voor twee jaren voldoende duidelijk dat er met de auto in die jaren niet meer dan 500 km privé was gereden. Echter voor drie jaren was dat niet het geval en bleven de navorderingsaanslagen in stand.

Tip!

Zorg voor een goede back-up van jouw rittenregistratie of sla deze op in de ‘cloud’, zodat een technisch mankement je niet noodlottig wordt. Het gaat immers om forse bedragen!

Heb je vragen over de bewijslast inzake de bijtelling voor de auto van de zaak? Neem dan contact met ons op.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Aanvraag NOW Q3 start 5 juli

Aanvraag NOW Q3 start 5 juli

29-06-2021

Werkgevers die door corona of andere redenen met minstens 20% omzetverlies geconfronteerd worden, kunnen vanaf volgende week maandag 5 juli opnieuw NOW voor de periode juli, augustus en september 2021 aanvragen. De NOW vergoedt tot 85% van de loonkosten.
Nieuws

Nieuws

Op deze pagina houden wij je op de hoogte van het laatste financiële nieuws. Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op. 
Diensten

Diensten

Ben je ondernemer of wil je als particulier geholpen worden bij jouw financiële administratie?  Bij Kantoor Kersten helpen wij je graag. Van financiële administratie, fiscaal advies tot salarisadministratie. Op ons kun je rekenen! 
Voorwaarden Tozo Q3 2021 gewijzigd

Voorwaarden Tozo Q3 2021 gewijzigd

06-07-2021

Ook per 1 juli kunnen ondernemers, onder wie zzp’ers, de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) aanvragen. Wat zijn de voorwaarden?
Contact

Contact

Heb jij vragen over jouw administratie of ben je nieuwsgierig wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.