Bij jou om de hoek
75 jaar ervaring
Spreekt jouw taal

24 augustus 2021

Voorkom problemen bij vaststellen TVL

Ondernemers die de tegemoetkoming voor vaste lasten (TVL) hebben aangevraagd, ervaren soms technische problemen die zich met name voordoen bij het vaststellen van het werkelijke omzetverlies. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (rvo.nl) heeft op de site bekendgemaakt hoe hier een mouw aan is te passen.

TVL

De TVL is een tegemoetkoming in de vaste lasten voor ondernemers die vanwege de coronacrisis een lagere omzet van minstens 30% realiseren. De TVL bedraagt op dit moment maximaal 100% van de berekende vaste lasten. Die worden gebaseerd op basis van branchecijfers.

Vaststellen

Na de aanvraag krijgt de ondernemer een voorschot op basis van het geschatte omzetverlies. Ruim na afloop van de periode moet het definitieve omzetverlies aan de RVO worden doorgegeven, de zogenaamde vaststelling.

Problemen

Bij het vaststellen van de aanvraag of wanneer ondernemers aanvullende gegevens willen doorgeven, kunnen technische problemen optreden. Volgens RVO kunnen die veelal eenvoudig worden opgelost, bijvoorbeeld door een andere browser te gebruiken. RVO adviseert voor de aanvraag Chrome te gebruiken.

Scrollen

Soms blijkt het niet mogelijk om in het formulier te scrollen. Soms is het al voldoende de pagina te verversen, maar RVO geeft ook andere oplossingen voor dit probleem.

Nog niet klaar maar taak verdwenen

Ook komt het voor dat ondernemers nog niet klaar zijn met hun aanvraag maar dat de taak verdwenen is. Bijvoorbeeld als men tijdens het indienen van de vaststelling de browser sluit of als deze vastloopt. Dan is de taak tijdelijk niet meer beschikbaar en wordt tijdelijk vergrendeld. Na een uur moet de taak weer beschikbaar zijn.

Meer info en mogelijkheden om technische problemen op te lossen, tref je aan op rvo.nl.

Gerelateerde artikelen

Volgend jaar lagere zelfstandigenaftrek

Volgend jaar lagere zelfstandigenaftrek

27-09-2021

De zelfstandigenaftrek wordt volgend jaar verder verlaagd. Dit staat in de stukken die op Prinsjesdag zijn gepubliceerd. De verlaging was al eerder aangekondigd.
Specifieke steun boekhandels vanwege corona

Specifieke steun boekhandels vanwege corona

04-10-2021

Ook de fysieke boekhandel heeft geleden onder de coronacrisis. Op aandrang van de Tweede Kamer is er daarom een specifieke steunmaatregel beschikbaar.
Versoepeling eisen bijstand zelfstandige door corona

Versoepeling eisen bijstand zelfstandige door corona

13-10-2021

Wil je als zelfstandige een beroep doen op de bijstand (Bbz)? Vanaf 1 oktober zijn de eisen versoepeld. Deze versoepeling komt door de coronacrisis maakte het ministerie van SZW bekend. 
Ook dit jaar versoepeling uren kinderopvangtoeslag

Ook dit jaar versoepeling uren kinderopvangtoeslag

04-10-2021

Vanwege de coronacrisis wordt ook in 2021 de eis versoepeld voor de kinderopvangtoeslag inzake het aantal gewerkte uren. Ouders die niet konden werken vanwege corona, krijgen daardoor meer kinderopvangtoeslag.
Contact

Contact

Heb jij vragen over jouw administratie of ben je nieuwsgierig wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. 
Vrije ruimte WKR in 2022 weer beperkt

Vrije ruimte WKR in 2022 weer beperkt

06-10-2021

De vrije ruimte in de werkkostenregeling wordt in 2022 weer beperkt. De vrije ruimte was in 2020 en 2021 verruimd vanwege de coronacrisis. Dat de vrije ruimte in 2022 wordt beperkt, blijkt uit het Belastingplan 2022 dat met Prinsjesdag is gepresenteerd.