Bij jou om de hoek
75 jaar ervaring
Spreekt jouw taal

8 februari 2021

Versoepeling administratieve verplichtingen verlengd tot 1 juli 2021

Als werkgever heb je voor de loonbelasting te maken met veel administratieve verplichtingen. Vanwege de aanhoudende coronacrisis versoepelt de overheid een aantal van deze verplichtingen. Dit was eerst tot 1 april, maar is verlengd tot 1 juli 2021.

Administratieve verplichtingen

Administratieve verplichtingen hebben vaak te maken met het correct kunnen inhouden van loonheffing en premies werknemersverzekering. Zo moet je van jouw werknemers bijvoorbeeld de identiteit vaststellen en controleren. Ook kunnen scholieren en studenten bijvoorbeeld een verklaring inleveren, waardoor je minder loonheffing hoeft in te houden.

Sancties

Kun je vanwege de coronacrisis niet aan alle gestelde administratieve verplichtingen voldoen, dan krijg je hiervoor geen sanctie opgelegd. Voor een werknemer waarvan je de identiteit nog niet hebt kunnen vaststellen, krijg je dus geen boete en hoef je ook het anoniementarief niet toe te passen.

LET OP!

Je moet al jouw administratieve verplichtingen weer nakomen zodra dit weer mogelijk is, of wanneer de versoepeling wordt opgeheven. Anders kunt u wel een sanctie krijgen.

Uitstel verlengd

De versoepeling gold in eerste instantie tot 1 april 2021, maar is vanwege de aanhoudende coronacrisis verlengd tot 1 juli van dit jaar.

Belangrijk! Dat je niet aan jouw administratieve verplichtingen kunt voldoen, moet aantoonbaar te wijten zijn aan corona. Bijvoorbeeld vanwege het feit dat jouw werknemers thuiswerken.

Diensten

Diensten

Ben je ondernemer of wil je als particulier geholpen worden bij jouw financiële administratie?  Bij Kantoor Kersten helpen wij je graag. Van financiële administratie, fiscaal advies tot salarisadministratie. Op ons kun je rekenen! 
Contact

Contact

Heb jij vragen over jouw administratie of ben je nieuwsgierig wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. 
Nieuws

Nieuws

Op deze pagina houden wij je op de hoogte van het laatste financiële nieuws. Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op. 
Personeel inhuren? Voorkom inlenersaansprakelijkheid

Personeel inhuren? Voorkom inlenersaansprakelijkheid

22-04-2021

Als je personeel inhuurt van een derde, kun je aansprakelijk gesteld worden voor de premies en belastingen die deze derde moet afdragen. Daarom is het van belang maatregelen te nemen om deze zogenaamde inlenersaansprakelijkheid te voorkomen, zo bleek onlangs nog voor de rechtbank in Arnhem.
Gebruik je de auto van de zaak voor je eigen bedrijf?

Gebruik je de auto van de zaak voor je eigen bedrijf?

30-03-2021

Het komt tegenwoordig regelmatig voor dat werknemers de auto van de zaak ook gebruiken voor hun eigen, veelal parttime, bedrijf. Is hier sprake van privégebruik of zakelijk gebruik? En hoe kan men hiermee rekeninghouden bij de winstbepaling van dat eigen bedrijf?