Bij jou om de hoek
75 jaar ervaring
Spreekt jouw taal

8 februari 2021

Versoepeling administratieve verplichtingen verlengd tot 1 juli 2021

Als werkgever heb je voor de loonbelasting te maken met veel administratieve verplichtingen. Vanwege de aanhoudende coronacrisis versoepelt de overheid een aantal van deze verplichtingen. Dit was eerst tot 1 april, maar is verlengd tot 1 juli 2021.

Administratieve verplichtingen

Administratieve verplichtingen hebben vaak te maken met het correct kunnen inhouden van loonheffing en premies werknemersverzekering. Zo moet je van jouw werknemers bijvoorbeeld de identiteit vaststellen en controleren. Ook kunnen scholieren en studenten bijvoorbeeld een verklaring inleveren, waardoor je minder loonheffing hoeft in te houden.

Sancties

Kun je vanwege de coronacrisis niet aan alle gestelde administratieve verplichtingen voldoen, dan krijg je hiervoor geen sanctie opgelegd. Voor een werknemer waarvan je de identiteit nog niet hebt kunnen vaststellen, krijg je dus geen boete en hoef je ook het anoniementarief niet toe te passen.

LET OP!

Je moet al jouw administratieve verplichtingen weer nakomen zodra dit weer mogelijk is, of wanneer de versoepeling wordt opgeheven. Anders kunt u wel een sanctie krijgen.

Uitstel verlengd

De versoepeling gold in eerste instantie tot 1 april 2021, maar is vanwege de aanhoudende coronacrisis verlengd tot 1 juli van dit jaar.

Belangrijk! Dat je niet aan jouw administratieve verplichtingen kunt voldoen, moet aantoonbaar te wijten zijn aan corona. Bijvoorbeeld vanwege het feit dat jouw werknemers thuiswerken.

Loket NOW gaat per 26 juli open

Loket NOW gaat per 26 juli open

22-07-2021

Vanaf maandag 26 juli kunnen werkgevers opnieuw NOW aanvragen. Dit keer betreft het de NOW voor de periode juli t/m september 2021. Op de site van het UWV tref je dan het aanvraagformulier aan dat tot en met 30 september kan worden ingediend.
Contact

Contact

Heb jij vragen over jouw administratie of ben je nieuwsgierig wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. 
Nieuws

Nieuws

Op deze pagina houden wij je op de hoogte van het laatste financiële nieuws. Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op. 
Deadline vaststellen TVL Q4 2020 verlengd naar 1 september

Deadline vaststellen TVL Q4 2020 verlengd naar 1 september

05-07-2021

Ondernemers krijgen twee maanden langer de tijd om aan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (rvo.nl) de definitieve omzetdaling door te geven in het kader van de TVL over het vierde kwartaal van 2020, de periode oktober t/m december 2020. De gegevens moeten vóór 1 september van dit jaar worden aangeleverd in plaats van 1 juli.
Online borrelen, hoe zit het fiscaal?

Online borrelen, hoe zit het fiscaal?

19-07-2021

Er wordt, nu corona opnieuw oplaait, weer veel thuis gewerkt. Misschien wil je iets extra’s voor jouw werknemers doen en een online borrel organiseren? Hoe zit dat precies?