Bij jou om de hoek
75 jaar ervaring
Spreekt jouw taal

10 mei 2021

Verleng uitstel van betaling vóór 1 juli

Ondernemers die vanwege corona voor drie maanden bijzonder uitstel van betaling van hun belastingschulden hebben gevraagd en gekregen, wordt geadviseerd dit uitstel vóór 1 juli te verlengen. Ook als je nog geen uitstel hebt aangevraagd, kun je dit nog vóór 1 juli doen.

Brief

Na het einde van de drie maanden uitstel van betalingen, moet je alle belastingen waarvoor je aangifte doet op tijd betalen. Heb je dat niet gedaan, dan heb je 1 mei 2021 een brief gekregen waarin de Belastingdienst je erop wijst dat je verlenging van bijzonder uitstel kunt aanvragen. Het is verstandig om verlenging van het uitstel te vragen. De belastingen waarvoor je deze verlenging van bijzonder uitstel krijgt, hoef je dan namelijk niet op tijd te betalen.

Let op!

Je moet wel op tijd aangifte blijven doen.

Aflossen

Vanaf 1 juli 2021 moet je alle nieuwe belastingschulden weer op tijd betalen. Voor alle belastingschulden waarvoor je (verlenging van) bijzonder uitstel van betaling hebt gekregen, ontvang je vóór 1 oktober 2021 een brief met een voorstel voor een betalingsregeling. Je moet deze schulden in maximaal drie jaar aflossen, te beginnen op 1 oktober 2021.

Let op!

Voorwaarde voor deze betalingsregeling is dat je alle nieuwe belastingschulden of belastingschulden die niet in het bijzondere uitstel zijn meegenomen, op tijd betaalt. Ook om die reden is het verstandig om verlenging van het bijzonder uitstel te vragen, als je op dit moment jouw belastingschulden niet kunt betalen. Zorg dat je niet op 1 juli 2021, als je de nieuwe belastingschulden weer op tijd moet betalen, al tegen een achterstand aanloopt!

Voor welke belastingen?

Je kunt uitstel aanvragen voor onder meer aanslagen inkomstenbelasting, Zorgverzekeringswet, vennootschapsbelasting, loonheffingen en omzetbelasting (btw). Kijk op de website van de Belastingdienst (www.belastingdienst.nl) voor andere belastingen waar ook uitstel voor mogelijk is.

Online

Aanvragen van bijzonder uitstel kan online en schriftelijk. Online aanvragen doe je op de website van de Belastingdienst.

Tip!

Mogelijk neemt het kabinet nog maatregelen ter verlenging van het bijzonder uitstel van betaling of de periode waarin de uitgestelde belasting moet worden afgelost. We houden je hiervan uiteraard op de hoogte.

Gerelateerde artikelen

Alsnog NOW voor eerdere kwartalen? Deadline 16 juli!

Alsnog NOW voor eerdere kwartalen? Deadline 16 juli!

14-06-2021

Ondernemers die nog geen NOW aanvroegen voor de perioden vanaf oktober 2020, kunnen dit nu alsnog doen. Ondanks dat de aanvraagperiode inmiddels officieel is verstreken.
Vermindering administratieve lasten rond NOW-controles

Vermindering administratieve lasten rond NOW-controles

03-06-2021

De administratieve lasten in het kader van de controles rond de NOW worden verminderd. Dit schrijft minister Koolmees aan de Tweede Kamer. De aanpassingen zijn een reactie op een advies van onder meer SRA.
Steunpakket drie maanden verlengd

Steunpakket drie maanden verlengd

31-05-2021

De financiële steunmaatregelen aan bedrijven die vanwege corona in moeilijkheden verkeren, worden ook de komende maanden voortgezet (tot en met september). Bovendien mogen belastingschulden op een later moment en in een langzamer tempo worden afgelost. Dit heeft het kabinet donderdag 27 mei bekendgemaakt.
Per 1 juli wijzigt termijn aanvaarding arbeidsovereenkomst

Per 1 juli wijzigt termijn aanvaarding arbeidsovereenkomst

17-06-2021

Een werkgever is verplicht om een oproepkracht in de dertiende maand dat deze voor hem werkzaam is een aanbod te doen voor een arbeidsovereenkomst met vaste uren. Hoe zit het nu met de aanvaarding van dit aanbod door de werknemer? Vanaf 1 juli wijzigt de termijn voor het aanvaarden.
Diensten

Diensten

Ben je ondernemer of wil je als particulier geholpen worden bij jouw financiële administratie?  Bij Kantoor Kersten helpen wij je graag. Van financiële administratie, fiscaal advies tot salarisadministratie. Op ons kun je rekenen!