Bij jou om de hoek
75 jaar ervaring
Spreekt jouw taal

9 mei 2022

TVL onbelast, maar wel opgeven

Als je tijdens de coronacrisis omzetverlies hebt geleden, heb je onder voorwaarden recht op de Tegemoetkoming Vaste Lasten, de TVL. Deze TVL is onbelast. Je moet de ontvangen TVL echter wel aangeven in jouw aangifte inkomstenbelasting.

TVL onbelast

De TVL is onbelast en heeft dus geen invloed op de hoogte van jouw winst. Daarentegen kun je de vaste lasten wel gewoon voor het volle bedrag van de winst aftrekken.

Aangifte 2021

Heb je uitstel vóór 1 mei 2022 van betaling aangevraagd voor jouw inkomstenbelasting 2021, dan heb je nog enige tijd om jouw aangifte voor deze belasting in te dienen. Heb je over 2021 TVL ontvangen, dan hoef je daar dus geen belasting over te betalen, je moet deze wel aangeven.

Waar vul je de TVL in jouw aangifte in?

De TVL geef je op bij de rubrieken ‘Vrijgestelde winstbestanddelen’ en ‘Buitengewone baten en lasten’.

Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL)

De Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) is een financiële tegemoetkoming voor de vaste lasten voor ondernemers die tijdens de coronacrisis een fors omzetverlies hebben geleden.

Vragen?

Heb je vragen bij het invullen van jouw aangifte inkomstenbelasting? Neem dan contact met ons op.

Gerelateerde artikelen

Nieuws

Nieuws

Op deze pagina houden wij je op de hoogte van het laatste financiële nieuws. Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op. 
BMKB-regeling verlengd

BMKB-regeling verlengd

16-06-2022

De Borgstellingsregeling MKB-kredieten (BMKB-regeling) is verlengd tot 1 juli 2023. Uit een evaluatie is namelijk gebleken dat deze regeling doelmatig en doeltreffend is.
Geen premies werknemersverzekering voor dga holding

Geen premies werknemersverzekering voor dga holding

13-06-2022

Is een werkmaatschappij premies werknemersverzekeringen verschuldigd voor de dga’s van de holdings die werkzaamheden verrichten in de werkmaatschappij? De Hoge Raad gaf hier aanwijzingen over.
Winstgroei in de detailhandel, maar niet voor iedereen

Winstgroei in de detailhandel, maar niet voor iedereen

08-06-2022

Ondanks opnieuw tijdelijke sluitingen in verband met corona heeft de detailhandel in 2021 over het geheel genomen behoorlijk gepresteerd. De consumentenbestedingen zijn aangetrokken en in veel segmenten van de branche was sprake van een inhaalvraag. De omzet en winst zijn gestegen, maar binnen de detailhandel zijn de verschillen behoorlijk.
TVL voor starters tot 2 augustus aan te vragen

TVL voor starters tot 2 augustus aan te vragen

08-06-2022

Ondernemers in het mkb die vanaf 1 juli 2020 zijn gestart, kunnen voor het vierde kwartaal van 2021 en het eerste kwartaal van 2022 TVL aanvragen. Aanvragen kan tot 2 augustus 2022 17.00 uur bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).