Bij jou om de hoek
75 jaar ervaring
Spreekt jouw taal

19 juli 2021

Online borrelen, hoe zit het fiscaal?

Er wordt, nu corona opnieuw oplaait, weer veel thuis gewerkt. Misschien wil je iets extra’s voor jouw werknemers doen en een online borrel organiseren? Hoe zit dat precies?

Online borrel

Bij een online borrel stuurt de werkgever zijn werknemers enkele drankjes en hapjes om er al dan niet gezamenlijk van te genieten. Een dergelijk pakket is in beginsel niet vrijgesteld en dus belast als loon. Je kunt het wel onderbrengen in de werkkostenregeling.

Vrije ruimte

Breng je het onder in de werkkostenregeling, dan blijft het borrelpakket onbelast voor de werknemer. Blijf je dit jaar met jouw vergoedingen en verstrekkingen binnen de vrije ruimte van de werkkostenregeling, dan hoef je ook geen belasting te betalen. Schiet je over de vrije ruimte heen, dan betaal je als werkgever 80% eindheffing over het meerdere.

Wanneer onbelast?

Het borrelpakket is alleen onbelast als de werkruimte thuis voldoet aan de fiscale eisen. Er moet dan sprake zijn van een werkruimte thuis die zelfstandig is en dus over een eigen ingang en sanitair beschikt. Ook moet je de werkruimte van jouw werknemer huren en moet de werknemer in die ruimte werken. Is aan al deze voorwaarden voldaan, dan is het borrelpakket onbelast.

Verzendkosten

Ook de verzendkosten van het borrelpakket tellen mee voor de belastingheffing. Een borrelpakket van € 40 plus € 10 verzendkosten betekent dus een totale waarde van € 50, die je desgewenst kunt onderbrengen in de werkkostenregeling.

Heb je vragen over de belastingheffing over een borrelpakket? Neem dan contact met ons op.

Gerelateerde artikelen

Contact

Contact

Heb jij vragen over jouw administratie of ben je nieuwsgierig wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. 
Nieuws

Nieuws

Op deze pagina houden wij je op de hoogte van het laatste financiële nieuws. Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op. 
Verschuldigde rente aan dga is winstuitdeling

Verschuldigde rente aan dga is winstuitdeling

06-09-2021

Als je als dga een lening sluit bij jouw bv, moet je hierover in de regel rente betalen. Gebeurt dit niet, dan is er sprake van een belaste winstuitdeling, aldus de rechtbank Gelderland.
Aanvraag SLIM-subsidie weer mogelijk per 1 september

Aanvraag SLIM-subsidie weer mogelijk per 1 september

25-08-2021

De SLIM-subsidie is een stimuleringsregeling voor leren en ontwikkelen in mkb-bedrijven. In maart van dit jaar kon je deze subsidie al aanvragen. In september is hiervoor een tweede mogelijkheid.
Gebruik in 2021 de ruimere vrije ruimte in de WKR

Gebruik in 2021 de ruimere vrije ruimte in de WKR

09-09-2021

Vanwege de coronacrisis bestonden in 2020 al ruimere mogelijkheden om werknemers onbelast een vergoeding of verstrekking te geven. Voor het jaar 2021 gelden dezelfde verruimingen. Maak hiervan in 2021 nog gebruik. Vanaf 2022 wordt namelijk weer teruggekeerd naar het oude niveau.
Aanvragen uitstel van belasting tot 1 oktober

Aanvragen uitstel van belasting tot 1 oktober

13-09-2021

Ondernemers die door de coronacrisis hun belastingen niet tijdig kunnen betalen, kunnen nog tot 1 oktober van dit jaar bijzonder uitstel aanvragen. Heb je al bijzonder uitstel aangevraagd en loopt dit vóór 1 oktober af, dan hoef je geen verlenging aan te vragen voor de belastingen waarvoor je al bijzonder uitstel hebt.