Bij jou om de hoek
75 jaar ervaring
Spreekt jouw taal

17 mei 2021

Geef vóór 1 juni omzetverlies voor TVL door

Heb je vorig jaar voor de periode juni-september TVL aangevraagd en gekregen, dan moet je vóór 1 juni 2021 jouw definitieve omzetverlies doorgeven aan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Aan de hand hiervan bepaalt de RVO de definitieve tegemoetkoming.

Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL)

De TVL vergoedde destijds 50% van de vaste lasten, vanaf een omzetverlies van 30%. De vergoeding liep op, naarmate ook het omzetverlies toenam. Voor de bepaling van de vaste lasten werden branchecijfers gebruikt.

Voorschot

Ondernemers ontvingen destijds een voorschot van 80% op basis van het geschatte omzetverlies. Het werkelijke omzetverlies bepaalt de definitieve tegemoetkoming. Ondernemers ontvangen een e-mail om dit omzetverlies vóór 1 juni te melden.

Na- of terugbetaling

Op basis van de definitieve tegemoetkoming volgt een nabetaling van het restantbedrag. Wanneer te veel omzetverlies is geschat, kan het ook voorkomen dat een deel van de TVL moet worden terugbetaald.

Let op!

Wanneer terugbetalen van te veel ontvangen TVL moeilijkheden oplevert, kun je om een betalingsregeling verzoeken. Deze bedraagt standaard 6 of 12 maanden. Je kunt ook om een andere regeling verzoeken. De RVO neemt dan contact met jou op.

Btw-aangifte

Voor de definitieve berekening van de TVL verzoekt de RVO je bij voorkeur gebruik te maken van jouw btw-aangiftes in die periode.

Controle

De RVO kan achteraf controle uitoefenen op de betaalde bedragen. Daarbij kan men je om bewijsmateriaal inzake het omzetverlies vragen.

Gerelateerde artikelen

Vermindering administratieve lasten rond NOW-controles

Vermindering administratieve lasten rond NOW-controles

03-06-2021

De administratieve lasten in het kader van de controles rond de NOW worden verminderd. Dit schrijft minister Koolmees aan de Tweede Kamer. De aanpassingen zijn een reactie op een advies van onder meer SRA.
Nieuws

Nieuws

Op deze pagina houden wij je op de hoogte van het laatste financiële nieuws. Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op. 
Contact

Contact

Heb jij vragen over jouw administratie of ben je nieuwsgierig wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. 
Steunpakket drie maanden verlengd

Steunpakket drie maanden verlengd

31-05-2021

De financiële steunmaatregelen aan bedrijven die vanwege corona in moeilijkheden verkeren, worden ook de komende maanden voortgezet (tot en met september). Bovendien mogen belastingschulden op een later moment en in een langzamer tempo worden afgelost. Dit heeft het kabinet donderdag 27 mei bekendgemaakt.
Diensten

Diensten

Ben je ondernemer of wil je als particulier geholpen worden bij jouw financiële administratie?  Bij Kantoor Kersten helpen wij je graag. Van financiële administratie, fiscaal advies tot salarisadministratie. Op ons kun je rekenen!