Bij jou om de hoek
75 jaar ervaring
Spreekt jouw taal

Maandag 16 april 2022

Extra steun gemeentes voor herstructurering winkelgebieden

Gemeentes kunnen extra steun krijgen voor renovatie of nieuwbouw van winkelgebieden. Hierdoor kunnen winkelgebieden aantrekkelijker en meer leefbaar worden gemaakt.

Projectplan

Gemeentes die voor de steun in aanmerking willen komen, moeten hiertoe een projectplan indienen. Dit moet gericht zijn op herstructurering en transformatie van het winkelgebied. Een voorwaarde is dat er ook private investeerders bij betrokken moeten worden.

Vier periodes

De totale steun van € 100 miljoen is verdeeld over vier aanvraagperiodes. Voor de eerste aanvraagperiode is € 22 miljoen beschikbaar. Per project kan maximaal € 5 miljoen steun worden verkregen.

Let op!

Aanvragen voor de eerste periode kunnen tot en met 30 mei 2022 12.00 uur bij de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) worden ingediend.

RVO voert uit

De RVO voert de regeling ook uit. De RVO beoordeelt de aanvragen en of deze passen binnen de bedoeling van de wetgever. Een onafhankelijke commissie van experts beoordeelt de aanvragen inhoudelijk aan de hand van de geldende criteria en stelt een ranking op.

Voorwaarden

Aan de subsidie zijn tal van voorwaarden verbonden. Zo moet een project binnen zeven jaar na toekenning van de subsidie zijn afgerond. Een overzicht van alle voorwaarden staat op de site van de RVO.

Beslissing

Uiterlijk 13 weken na het sluiten van de aanvraagtermijn ontvangt een gemeente bericht of een aanvraag is goedgekeurd. Gemeentes kunnen de aanvraag digitaal volgen en ontvangen een beslissing omtrent de aanvraag per email.

Gerelateerde artikelen

Tips voor ondernemers in de inkomstenbelasting

Tips voor ondernemers in de inkomstenbelasting

25-11-2021

Aan het eind van het jaar heb je meer duidelijkheid over jouw winstpositie. Beoordeel of jouw winst in lijn ligt met de verwachtingen. Wellicht kom je in de inkomstenbelasting net in het hoogste tarief.
Toch nog btw-aangifte via oude ondernemersportaal

Toch nog btw-aangifte via oude ondernemersportaal

13-04-2022

Ondernemers die nog niet over eHerkenning beschikken, kunnen de btw-aangifte over het eerste kwartaal 2022 toch nog via het oude ondernemersportaal indienen. Eerder leek het er op dat dit niet meer mogelijk was.
Contact

Contact

Heb jij vragen over jouw administratie of ben je nieuwsgierig wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. 
Het mkb staat voor grote uitdagingen: Zorgen om toegankelijkheid financiering voor mkb

Het mkb staat voor grote uitdagingen: Zorgen om toegankelijkheid financiering voor mkb

07-06-2022

Het mkb heeft in 2021 financieel over de breedte goed gepresteerd, mede dankzij de coronasteun van de overheid. Niet alleen de omzet en de winst stegen, ook de vermogenspositie en de kredietwaardigheid staan op grote hoogte. Maar de onderlinge verschillen tussen mkb-ondernemingen zijn groot. Waar sommige ondernemers plussen behalen, zijn er ook bedrijven waar dit nog lang niet het geval is. Bovendien zijn de opgebouwde buffers keihard nodig in het licht van de grote uitdagingen waar het mkb nu voor staat.
Diensten

Diensten

Ben je ondernemer of wil je als particulier geholpen worden bij jouw financiële administratie?  Bij Kantoor Kersten helpen wij je graag. Van financiële administratie, fiscaal advies tot salarisadministratie. Op ons kun je rekenen! 
Vanaf 2023 geen opbouw fiscale oudedagsreserve meer mogelijk

Vanaf 2023 geen opbouw fiscale oudedagsreserve meer mogelijk

09-06-2022

Als het aan het kabinet ligt, kunnen ondernemers in de inkomstenbelasting vanaf volgend jaar geen fiscale oudedagsreserve (FOR) meer opbouwen. Dit is een van de voorstellen die gepresenteerd zijn in de Voorjaarsnota.