Bij jou om de hoek
75 jaar ervaring
Spreekt jouw taal

9 september 2022

Extra mogelijkheid aanvraag voorschot GLB-subsidies

Als landbouwer kon je ook dit jaar subsidies aanvragen uit het Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) in de Gecombineerde opgave. Heb je dit jaar uitbetaling van de basis- en vergroeningsbetaling aangevraagd, dan heb je van 5 tot en met 26 september 2022 een extra mogelijkheid om het voorschot aan te vragen. Dit vanwege de aanhoudende droogte in het land.

Voorwaarden

Genoemde subsidies kennen wel diverse voorwaarden. Zo moet je een actieve landbouwer zijn en met jouw bedrijf met een landbouwactiviteit staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Deze landbouwactiviteit moet de hoofdactiviteit zijn van jouw bedrijf.

Omvang voorschot basis- en vergroeningsbetaling 2022

Het voorschot bedraagt € 270 per hectare met een betalingsrecht. Heb je meer betalingsrechten dan landbouwgrond, dan kijkt de RVO (Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland) bij jouw voorschot naar het aantal hectares subsidiabele landbouwgrond dat je voor uitbetaling hebt opgegeven.

Let op!

Het minimale voorschot moet € 400 bedragen.

De-minimisteun

Heb je in het huidige en de afgelopen twee belastingjaren meer dan € 20.000 aan de-minimissteun ontvangen, heeft jouw bedrijf het maximale bedrag van € 20.000 al bereikt of ga je met het voorschot over dit bedrag heen, dan krijg je geen voorschot.

Let op!

Heb je dit jaar al een voorschot aangevraagd en gekregen, dan kan dit niet nogmaals.

Wanneer uitbetaling?

Je ontvangt van de RVO uiterlijk in oktober 2023 bericht of je een voorschot krijgt. Indien dit zo is, krijg je het direct uitbetaald. Kijk voor alle informatie op RVO.nl.

Gerelateerde artikelen

Ook KIA voor Bed & Breakfast?

Ook KIA voor Bed & Breakfast?

14-09-2022

Veel Nederlanders verhuren af en toe kamers of een deel van hun woning aan vakantiegangers. Kun je dan voor dit deel van jouw woning ook de investeringsaftrek voor kleinschalige investeringen claimen? En waar hangt dit vanaf?
Leg alimentatieverplichtingen nauwkeurig vast

Leg alimentatieverplichtingen nauwkeurig vast

25-08-2022

Als echtgenoten uit elkaar gaan, bevat het echtscheidingsconvenant meestal ook een omschrijving van eventueel verschuldigde alimentatie voor de partner en/of de kinderen. Een zorgvuldige vastlegging hiervan is fiscaal van het grootste belang.
Top 10 Prinsjesdag 2022

Top 10 Prinsjesdag 2022

21-09-2022

Welke belangrijke fiscale voorstellen voor ondernemers kwamen op Prinsjesdag 2022 uit het koffertje van minister Kaag van Financiën? Wij zetten de tien belangrijkste voor jou op een rij.
Diensten

Diensten

Ben je ondernemer of wil je als particulier geholpen worden bij jouw financiële administratie?  Bij Kantoor Kersten helpen wij je graag. Van financiële administratie, fiscaal advies tot salarisadministratie. Op ons kun je rekenen! 
Met terugwerkende kracht de bv in of uit?

Met terugwerkende kracht de bv in of uit?

06-09-2022

Wil je met terugwerkende kracht tot 1 januari 2022 jouw onderneming in een bv inbrengen of jouw onderneming weer uit de bv halen? Of twijfel je hierover? Onderneem dan vóór 1 oktober 2022 actie.