Bij jou om de hoek
75 jaar ervaring
Spreekt jouw taal
Diensten

Fiscaal advies: bespaar door de juiste keuzes

Ben je net gestart met je onderneming, denk je aan een bedrijfsovername of wil je jouw onderneming beëindigen? In bijna alle situaties krijg je te maken met de Belastingdienst. Hoe kun je zoveel mogelijk fiscaal voordeel behalen? Door de juiste keuzes te maken. In iedere situatie kan dit anders zijn. Bij Kantoor Kersten adviseren we je graag over jouw persoonlijke situatie. Wij kennen immers de mogelijkheden binnen de grenzen van de Belastingdienst en zijn op de hoogte van de wet- en regelgeving.

Fiscaal advies: wat bieden wij aan?

Bij Kantoor Kersten hebben wij veel ervaring met fiscale regelingen en mogelijkheden. Je kunt bij ons terecht voor al jouw fiscale vraagstukken. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Het starten van een onderneming
  • Het oprichten van een bv
  • Het beëindigen van een onderneming
  • Bedrijfsovername (ook binnen de familie)
  • Huwelijk/ echtscheiding

De juiste rechtsvorm

Ga jij je eigen bedrijf opstarten, fuseren of een bedrijf overnemen? Dan is de keuze van een rechtsvorm erg belangrijk. Ben je IB-ondernemer of is er sprake van een rechtspersoon? Dit heeft invloed op wat je aan de Belastingdienst moet betalen. Er zijn bijvoorbeeld allerlei ondernemersfaciliteiten, winstvrijstellingen, aftrekbare kosten en fiscale reserves die dit, in jouw voordeel, kunnen beïnvloeden. Maar dit werkt bij elke rechtsvorm weer anders.

Register Belastingadviseur

Frank Zwagerman

"Investeer je meer dan € 2.400 per jaar? Dan heb je recht op investeringsaftrek."

Fiscale begeleiding bij bedrijfsovername en bedrijfsopvolging

Bij een bedrijfsovername of –opvolging komt veel kijken. Op fiscaal vlak zijn er regelingen die ingezet kunnen worden zoals bijvoorbeeld de Bedrijfsopvolgingsregeling (BOR). Daarnaast kun je te maken krijgen met zaken als inkomstenbelasting of overdrachtsbelasting. Het kan zelfs voorkomen dat de belasting zodanig hoog is dat een overname niet eens haalbaar is. Daarom adviseren wij je om fiscaal advies in te winnen en fiscaal leed te voorkomen. Naast de fiscale aspecten is een overname of opvolging emotioneel zwaar. Je neemt afscheid van jouw jarenlange bron van ervaring, je verantwoordelijkheid en je thuis. Dat is niet niks. Jaren aan voorbereiding gaan hieraan vooraf. Wij ondersteunen en adviseren je graag waar nodig.

Kantoor Kersten jouw fiscaal adviseur?

Sta jij met jouw bedrijf voor een grote verandering? Schroom dan niet om bij ons aan te kloppen. Vaak hebben deze veranderingen namelijk fiscale gevolgen. Bij Kantoor Kersten hebben wij jarenlang ervaring met fiscale begeleiding. Van bedrijfsovernames tot echtscheidingen, voor ons is dit gesneden koek. Natuurlijk is iedere situatie anders, maar wij kennen de ins en outs van de wet- en regelgeving. Hierdoor kunnen jouw fiscale positie maximaliseren.